"Почути" в Луцьку 08.06.2019

Почути - це проект, де поети читають свої вірші мовою жестів. Більше для того, щоб бути зрозумілими людям, які не чують.
Як на мене, це щось надзвичайно важливе і разом з тим - дуже просте. Ми звикли, що авторів перекладають різними мовами, звикли, що автори приходять на презентації і читають слухачам свої тексти. Але читати жестами - це вже здається чимось надто мистецьким. А так не повинно бути. Звісно, для мене, як для відвідувача такої події, було дуже цікаво бачити своїх знайомих поетів, які не просто напам'ять читають свої вірші, а ще й жестикулюють. І ця жестикуляція така прекрасна. Хоча я розумію, що так казати не варто. Ініціаторка проекту сама зазначає, що це не є чимось над-, це просто ще один спосіб розказати людям свої думки, складені у віршовані рядки. Але знали б ви, як все змінюється, коли додається ця жестикуляція. Враження зовсім нового бачення. Навіть поети, яких давно знаєш, стають трішки іншими. Це дуже красиво і водночас, здається, ніби тобі сказали значно більше.

Це було в Луцьку 08 червня 2019 року. Але може бути і в будь-якому іншому місті. Тож якщо ви теж хочете це побачити, і хочете, щоб нечуючі люди вашого міста могли це почути, то напевно можна це організувати, написавши на сторінку "Почути".

І ще важливо, "Почути" - це не тільки поезія. Це також театральні вистави, літературні зустрічі, музичні концерти і шкільні уроки.

У Луцьку читали близько 10 авторів. І ці вірші дуже гарні, якщо слухати. І якщо дивитися.

Дякую Вані Сарчуку, що взяв у цьому участь. Так я дізналась, що таке взагалі є. І за вірш, який читав. І Ані Яблучній, бо її вірші завжди якось в саме серденько) І Павлу Коробчуку, бо завдяки йому всі тепер знають, як жестами показати квітку ромашку:)

Фото зі сторінки Почути

Коментарі

Популярні публікації