Розквашене яблуко

У видавництві "Видавництво" за підтримки "Заборони" вийшов комікс "Розквашене яблуко" від польських авторів Єжи Шилака (автор тексту) та Йоанни Карпович (ілюстрації).
Це дуже непростий комікс. Описана історія домашнього насильства. Одна із мільйонів, думаю.
Так складається, що останнім часом суспільство вже нарешті стає готовим говорити на такі теми вголос. Не замовчувати. І один із способів - це видання літератури про це.
Можливо, хтось, прочитаючи цей комікс, зрозуміє, що його життя трохи не таке, як повинно бути. Що стосунки з чоловіком, який б'є свою дружину - це не є нормою. І  з цим треба щось робити.
"Розквашене яблуко" саме про це.
Його читати боляче і навіть страшно (тим більше, зважаючи на ілюстрації). Але я переконана, що видання таких книг потрібне, особливо в Україні. Навіть не зважаючи на те, що читаючих осіб тут не так вже і багато, ще менше тих, кому в руки може потрапити такий комікс. Але рано чи пізно, сподіваюсь, для когось це буде поштовхом змінити своє життя, або, хоча б усвідомити, що зміни потрібні. І це буде найправильніша думка тієї людини.

А поки я просто рекомендую прочитати "Розквашене яблуко" всім (у вас на це піде не більше, як півгодини).


Замовити можна тут: https://vydavnytstvo.com/product/jabluko/
"Заборона": https://zaborona.com/rozkvashene-iabluko-zaborona-pidtrymaie-vypusk-vidvertoho-komiksa-pro-simejne-nasylstvo/

Коментарі

Популярні публікації