Віка Дикобраз. "Семантика наших прикрас". Рівне. 5.05.2015

Вчора був дуже хороший день.
Віка Дикобраз презентувала збірку "Семантика наших прикрас".
Якось воно так, ніби й презентація (яких ми робили вже ого-го скільки багато), а так хороше від того, набагато більше, ніж зазвичай. Бо це ж Віка. Просто знали б ви скільки разів навіть до мене хтось підходив і питав пошепки "а чого у Дикобраз ще немає збірки?". І що було відповідати?
Так ось же вона - нарешті збірка, тримайте! Але головне навіть не це. Важливо те, що у Рівному відбувся цей вечір. Коли Вікторія Дикобраз просто читала (з пам'яті!) свої вірші і ми слухали-слухали...
Щось я полізла в емоції)
По-порядку.
Про те, ЩО це за збірка і ЩО за проект, ви ще десь прочитаєте. Тому я просто накидаю такий собі текстовий ескіз із своїх думок щодо всього, що було у Рівному 5 травня 2015 року.
*доводиться стримувати в собі бажання ще раз десь написати про /дизайн/оформлення/ і таке інше.

Прес-конференція.

Марк був модератором, тому всім журналістам зробив величезну послугу і задавав найважливіші питання, щоб якомога краще проінформувати ЗМІ щодо збірки, презентації та подальших планів. Віка, як могла, так і викручувалась:)
Всі нотатки до віршів (коментарі, радше таки) писалися вже після того, як було задумано вихід збірки. Тому це був для авторки такий собі квест з асоціаціями та спогадами. Коментарями часто є музичні композиції.
Тож: береш збірку ► береш ноут ► вибираєш композицію ► вмикаєш ► читаєш вірш. Ааа, ще вірші у виконанні Віки можна послухати тут (це так, до слова).
Із "Семантикою..." Дикобраз поїде Україною, аби презентувати у багатьох містах. Туром займається Катруся Танчак. Вона домовляється з оргами і таке інше. Віка каже, що цей тур - то така нагода помандрувати, перезнайомитись з людьми і, вже разом з тим, почитати трохи віршів.

Та і текстів про подорожі в збірці багато є. І каже, що найкраще пишеться саме в дорозі (коли немає під рукою інтернету, ноутбука, а лиш телефон і ти там клацаєш щось в нотатку, а потім передруковуєш).
А на днях ще Віку Дикобраз включили до списку семи найяскравіших "двітисячідесятників" (що, я знов неправильно це слово написала? ай). І от питає Марк: "Як ти до цього ставишся?". А Віка відповідає, що нормально:) І взагалі приємно бути в одному списку із тими людьми. І хоч це погляд більш суб'єктивний, але авторці статті (Насті Євдокимовій) можна вірити, - скажу від себе:)
... / ну ви зрозуміли, що прес-конференція пройшла гарно. говорили ще багато про що / ...



Презентація "Семантики наших прикрас". Мала сцена Драмтеатру. Рівне.

А презентація була поділена на блоки. Спершу говорив Марк з дизайнеркою збірки - чарівною Алекс Корчевскі. Все, що має відношення до оформлення і того, що надихнуло Сашу обрати таку гамму кольорів обговорили і тішились з того) Каже, що збірка чорно-жовта, бо Дикобраз - маленька працьовита бджілка. Справедливо.
Потім Віка читала вірші. В тиші. І то було дуже якось доречно взагалі. І красиво.
Аплодували гучно вже після цієї частини.
Третій блок - питання-розмови-відповіді-історії. Про творчість. "Пересадку Здо" особливо тепло прийняла рівненська аудиторія. Бо це такий біль. І так всім близько до душі... ех... цигани.
Далі знову вірші. Мене найбільш вражає, як Віка з пам'яті все декламує. І мелодика якась така.
Потім знову були балачки. Цього разу про подорожі. Ми послухали історію про автостоп до Франції: вівсянка з коньяком, макдональдс з інтернетом, автобан із копами і жовта куртка...)
Логічно, що після цього віршовий блок був подорожнім. Вірші про мандри або з_мандрів. Гарно, словом.
І знову Марк задає якісь питання. Питав про натхнення і всяке таке:)
На завершення Віка прочитала кілька найновіших текстів. Гарна нотка для відкритого фіналу - чекаємо наступну збірку:)
"а потом мы все пошли и съели пиццу"

Ось так. Якщо вас там не було, то ви навіть не уявляєте, наскільки взагалі класно було нам. Бо головне в таких зустрічах - чути і бачити.
Тому їдьте за Вікою в інші міста:)

Розклад туру тримайте і пильнуйте
#Семантика_








Коментарі

Популярні публікації