"Твій стиль" від Катажини Туск

Нещодавно прочитала книгу польської блогерки Катажини Туск "Твій стиль". Для мене це щось новеньке, але мені дуже сподобалося.
По-перше, книга дуууже красиво оформлена і її надзвичайно приємно гортати.
Авторка розповідає, як створити власний стиль і при цьому економно витрачати кошти на одяг.
А для початку пропонує перебрати весь свій гардероб і ... позбутися ледь чи не більшості своїх речей, які ви насправді дуже рідко використовуєте. Радить не викидати, а здати тим, хто цього потребує.


Далі Кася розповідає, які саме речі варто мати у своїй шафі, аби можна було легко і швидко зібратися на роботу, навіть якщо катастрофічно не встигаєш. Вчить, що маючи основні елементи одягу, ви не будете годинами стояти біля шафи і філософськи оглядати кожну кофтинку, про яку будете думати "нііі, сьогодні це не те, що мені треба... а що ж мені треба?"
Так, там у книзі насправді є список речей, які варто собі придбати. Але авторка наголошує на тому, що ні в якому разі цей список не означає, що ви миттю повинні бігти у магазин і шукати всі ці елементи гардеробу. Ні. Не треба. Цей весь одяг ви можете купувати протягом року або й більше.


Але! Коли ви це зробите, то будьте певні - ваше життя стане набагато простішим і ви будете встигати набагато більше, бо ваша шафа не буде тримати вас біля себе годинами. Ви швидко зможете скомпонувати із наявного необхідний образ для того чи іншого приводу.
Так каже Кася. Але не думайте, що все настільки просто. Так, там є кардиган. Однак ви повинні знайти свій, саме той, що вам найбільше пасує, у якому вам дуже зручно і який у вас викликає приємні емоції. Знайти таку річ не так уже й просто. Тому авторка каже, що важливо з розумом підходити до вибору цих речей. Тому що варто врахувати той факт, що ці речі повинні будуть вам служити довгий час. Це має бути якісна і приваблива річ. Не потрібно шкодувати грошей за якість. Це важливо розуміти в поєднанні з іншою тезою "ви повинні купувати менше, рідше, але розсудливіше".


Також у книзі є поради щодо вибору кольорів, їх поєднання. Для простоти варто запам'ятати основу - вдягайте той колір, який переважає у природі в дану пору року. Це майже завжди безпрограшно, виглядає непретензійно і "в тему".
Так само, у книжці ви можете знайти різні варіанти поєднання одягу для вечірки, пікніку чи прогулянки.
Є розділи про Нью-Йорк, Францію та Італію. Про спостереження авторки за тенденціями в стилі жителів цих місцевостей.
Мені було дуже приємно та цікаво читати "Твій стиль". Не тільки через тему, а ще й, я думаю, мені дуже сподобався письменницький стиль авторки та її манера розповіді. Абсолютно ненав'язливо, привітно та пізнавально. Крім того, тут дуже багато красивих фото. Це додає ще більше натхнення при читанні.
Раджу хоча б прогортати цю книжку і ви мене зрозумієте:)


Можна виписати собі основні правила підбору одягу, скласти список необхідного та почати створювати свій власний стиль і спробувати бути завжди  кльовою. Принаймні зовні:)

Коментарі

Популярні публікації