Art Jazz 2018

Знаєте що? Я вже четвертий раз була волонтером джазового фестивалю у Рівному. І зараз хочеться про це поговорити.
Насправді, хочеться просто поділитися)
Цього року нас чекав хороший лайн-ап. Говорячи "нас" я маю на увазі всіх рівнян. Бо саме для них на День Незалежності хедлайнерами запросили білоруський гурт SHUMA. Це етно і електроніка в одному флаконі. Дуже круті! Ви спитаєте, де тут джаз? Ну спитайте. Джаз тут у самому поєднанні. Джаз навіть в тому, що цей проект представлений на Майдані Незалежності Рівного у День Незалежності України. Я просто пишаюся тим, що була там, і слухала їх і бачила, як людям навколо це подобається.
Більше про SHUMA. Їх двоє (мальчік і дєвочка) - Руся і Аляксей. Вони - представники інді-сцени Білорусі. Інді- означає "не залежні від...". Словом, в Білорусі це важко - робити свою музику і не робити її в честь "гасударства". Але зараз про нас. Після виступу на майдані, ми мали ще пре-паті фестивалю. І майже_вночі у Скай-барі Манхеттен SHUMA відіграли ще один сет. І тут навіть був контрабас! *з яким волонтери носилися зранку до ночі два дні підряд, але це вже зовсім інша історія і не для чужих вух:)
Не менш важливий момент. Один із нас (волонтер) - Сашко Лазарчук представив свій ді-джей сет перед виступом Shumа на пре-паті. І я дуже йому вдячна за всі композиції, що він використовував. На таку дискотеку я б ходила щодня:)
Це фото я взяла у Анни Бородій. Тут SHUMA
Другий день Арт Джазу - це гала-концерт у Рівненському обласному музично-драматичному театрі.
Починали із типового польського джазу від "Andrzej Kowalski Quartet". 
Потім ми насолоджувалися неземною музикою від Тріо Романа Бардуна, де американський віртуоз-барабанщик Френк Паркер, український піаніст Роман Бардун та польська контрабасистка Каміла Драбек створили насправді казкову атмосферу на сцені театру. Підсилювали ефект ві-джеї із Івано-Франківська  - VJ GROUP CUBE.

Це фото я взяла у Олександра Бусленка. Тріо Романа Бардуна
В антракті було не нудно. Бо поки музиканти відігрували першу частину вечора, у фойє театру відбувалось очікування, коли всі вийдуть на 20 хв відпочинку, аби розім'яти трішки м'язи. Там наші партнери підготували смаколики, цікаві фотозони, а частинка нашого "десанту" пропонувала мерч від фестивалю всім охочим. Можна було придбати футболку із оригінальним принтом, який так чи інакше асоціюється із Арт Джазом.
Також у театрі постійно були журналісти від UA: Рівне, які вели трансляцію концерту, а також брали коментарі про фестиваль у музикантів, організаторів та, звісно, слухачів.
І ще цікавий елемент атмосфери - мім Корній:) Додавав нотку чарівності всьому, що відбувається навколо:)
Після антракту, як на мене, почалося найцікавіше. На сцену виходить квартет Аніти Авакян. Аніту я колись бачила в Маліни на якихось відео в інстаграмі І вже тоді вона мені подобалась:) А цього разу в поєднанні із джазовим фестивалем вона просто "порвала" весь зал театру. Це справді був неймовірний виступ. Це не просто музика, це атмосфера, енергетика! Я навіть не знаю, як описати, бо треба бути на місці і все це відчувати. Словом, Аніта просто прекрасна разом зі своїми прекрасними музикантами:) Рекомендую та й все.
На завершення вечора була запальна Куба:) Ми так танцювали, що не могли зупинитися (але таке завжди на Арт Джазі, якщо чесно). Це все зробили The Cuban Latin Jazz feat. Yaremi Cordoz. Ось такий україно-кубинсько-польський колектив. Кликали на біс і дотанцьовували ще декілька рухів. І підспівували навіть!
Це фото я теж взяла в Олександра Бусленка. Тут Яремі:)
Ну і завершувалося все подяками та спільним селфі на сцені. Весь вечір ведучим нашим, як завжди, як ми вже звикнути встигли, був Зеник Карач. Такий хороший, що сил немає:)
А потім ми розділились на дві половинки. І одна з них опинилась у Фазері, а інша - у Блюзі. Це рівненські заклади, де ми проводимо джем-сейшени. 
На джемі у Фазері було доволі непогано. Аніта співала, музиканти грали:) Але ясно, що після гала-концерту вже ні в кого немає сил, тому джем не був затяжним, а навпаки - дуже коротким. Рівно настільки, щоб встигнути перекусити і трішки потанцювати. Але нічого. Враження залишились все одно якнайкращі. Щодо джему в Блюзі - нічого не скажу, бо мене там не було. Але він теж завершився одночасно з джемом у Фазері, з чого можна зробити висновок, що і там трішки всі були втомлені.

Ну і нічого. Ми заснули, щоб наступного ранку всіх музикантів провести в дорогу на Луцьк) Дууже довго дякували і прощалися, міряли футболки та робили селфі. Поїхали.
А тим часом нас чекав День міста Рівного і нові цікаві досвіди.
На Лебединці зранечку вже розташувались два ресторани - "Виноград" та "БарМаки". Вони створили настільки красиву і (що дуже важливо) смачну фуд-зону, що важко було пройти повз! Не дивно, що перехожі стояли аж в чергах, аби спробували якусь смакоту.
Ну а на вечір у нас був колектив "The Cancel X Band". Хлопці грали якийсь інструментальний джаз з елементами хіп-хопу. Дуже круто під вечір біля озера з ліхтариками навколо, лежачи на балабасах)
На цьому все. Арт Джаз готується до 2019 року)
Насправді, це далеко не все, але ж так і має бути, бо там, де більше, ніж музика, є ще щось. Заховано:)
Добраніч.


Це фото я взяла у Дежа Брют (Валя Захарова). Це ми на сцені. Стоїмо, пишаємося, дякуємо одне одному:)


Коментарі

Популярні публікації